background

Staření masa

Pro milovníky hovězích steaků jsme připravili opravdovou lahůdku v podobě suchého zrání hovězího masa.

Určitě jste si všimli naší nové speciální lednice DRY AGER 1000 Premium. Celý proces staření vyžaduje pečlivost a především trpělivost. Aby byl proces co nejefektivnější, měly by se dodržet tyto tři zásadní parametry:

  • Maso se staří při teplotě 1-2 °C
  • Vlhkost vzduchu se pohybuje kolem 80 %
  • Vždy má být zajištěna dostatečná cirkulace vzduchu

Z naší zkušenosti je potřeba maso nechat zrát minimálně 14 dnů, abychom docílili výraznější chutě a větší křehkosti. My jsme se rozhodli pro minimálně 30 dnů. Po této době maso sice přichází o zhruba 30 % své váhy, ale stojí to za to.

Po dokončení suchého zrání maso ponecháme na kosti. Část připravíme na jednotlivé porce a část ponecháme ve větších kusech, které se zavakuují a vloží zpět do lednice. Maso zde dále zraje tzv. „mokrým“ zráním, které samozřejmě kvalitu s chuť masa ještě více zvýrazní.

Budeme pro vás připravovat steakové večery, proto sledujte náš profil na Facebook a Instagram.

Pokud si chcete steak připravit sami doma, volejte 776 320 696 nebo nám napište na provoz@dobry-misto.cz.